Социални Мрежи
КОЛИЧКА 0
продукта
Количката е празна
Каталог
За дома

10 + 3 летни цветя за балкон с цвят!

20 април 2022
10 + 3 летни цветя за балкон с цвят!

В зависимост от вашия вкус, но и от нуждите на вашето пространство, можете да изберете летни цветя за саксии в различни размери, цветове и аромати, така че да можете да се подновите, без да се налага да местите или обновявате пространството си! Има и цветя, които цъфтят през цялото лято, с минимални нужди, които са адресирани към тези от нас, които нямат много свободно време за градинарство.

 

Друга идея са растения със свойства за отблъскване на насекоми, които може да искате да разгледате като опции. Лятото е време на много насекоми и малки буболечки, които посещават дворове, балкони и често интериора на домовете. Вашите растения могат да ви помогнат да се отървете от тях.

 

И накрая, има растения, които произвеждат цветя за фантастични букети. Тези растения ще ви помогнат да украсите вазите на дома си безплатно, без да купувате букети от цветарския магазин. Събрахме за вас няколко любими летни цветя и растения, за да ви помогнем да изберете най-доброто за вашия балкон!

 

10 летни цветя и растения за многоцветни балкони!

 

1. Слънчоглед

 

Как едно цвете с това име да не обича слънцето и лятото? Всъщност слънчогледът е едно от най-ярките летни цветя за саксии. Големите му жълти цветя се появяват през лятото, разкрасявайки нашите балкони. Има няколко различни разновидности на слънчогледи, джуджета и по-големи, които надвишават един метър, за да изберете този, който ви подхожда. Слънчогледът е едно от цветята, което цъфти през цялото лято и не се нуждае от много грижи. Необходимо е поливане 2-3 пъти седмично и тор 1 път месечно, за да има богат цъфтеж.

 

2. Босилек

 

Босилекът е безвременен и винаги любим избор за летни балкони у нас. Листата са тъмнозелени и лъскави, разкрасяват саксията, където е засаден. Защо бихте искали босилек в дома си? Освен че е едно от летните цветя за саксия с най-красив аромат, босилекът има и практическо приложение.

 

Листата му се използват като ароматна подправка в различни рецепти, но има и свойства за отблъскване на насекоми. Особено тези свойства са много важни за лятото, където има повече насекоми, които заобикалят домовете ни. Дори и да не прибягвате до решението на дезинсекцията, босилекът ще ви помогне да се отървете от някои досадни насекоми. Единственото основно изискване за босилек през лятото е водата. Необходимо е да се полива всеки ден, но с малки количества вода всеки път.

 

3. Гербер

 

Герберите са красиви декоративни растения и летни цветя за саксии. Цветовете им обикновено са червени, оранжеви, розови и жълти. Те обичат слънцето и се нуждаят от слънчеви места по балконите и градините. Те не растат много по размер, което ги прави едно от най-подходящите растения за саксии. Подходящи са и за красиви сандъчета или кашпи, тъй като не изискват конкретен тип почва. Те обаче се нуждаят от добре дренирана почва и умерено поливане. През лятото герберите трябва да се поливат 2-3 пъти седмично, но и да се наторяват 2 пъти месечно, по време на цъфтежа.

 

4. Мушкато

 

Мушкатото, известен още като моловка, е едно от най-удобните и лесни за поддръжка летни цветя. Всъщност то не цъфти само през лятото. Мушкатото има период на цъфтеж от пролетта до есента, докато температурата рязко спадне.

Това е малко растение и го предпочитаме главно за саксии на балкони, за да предлагат жив цвят. Цветовете му могат да бъдат розови, червени и техните нюанси. Счита се за много икономично решение за дома, поради ниската му цена, но и лекотата откъм грижи. Купуването на мушкато струва малко и единственото, от което се нуждаете, е слънчево място и поливане 1-2 пъти седмично.

 

5. Невен

 

Невенът е едно от летните цветя с лечебни свойства. Етеричните масла от невен имат благоприятен ефект върху тялото и кожата. Например, те помагат за бързото зарастване на раните и да се борят с възпалението. Отделно от това, невенът е и удобно растение за саксии и балкони. Има малък размер, но и големи оранжеви цветя, които привличат вниманието ви. Той обича слънчеви места и има голяма топлоустойчивост. Препоръчва се обаче да го поливате по-често през лятото, отколкото през зимата. През зимата 1-2 пъти седмично, а през лятото 3-4 пъти седмично.

 

6. Лавандула

 

Лавандулата е растение за всякакви атмосферни условия. Тя е много устойчива на топлина, но и на студ, въпреки че не е свикнала да цъфти през зимата. Много обичаме това растение и го поставяме в саксии, сандъчета, кашпи и цветни лехи. Защо го обичаме толкова много?

Лавандулата мирише фантастично, разкрасява пространството с лилавите си цветя и отблъсква комари и други насекоми. Етеричните масла от лавандула са успокояващи и спомагат за намаляване на стреса. Но и грижата за нея е проста материя, дори и за лаиците в градинарството. Необходимо е поливане 2-3 пъти седмично през лятото и 1-2 пъти през останалата част от годината. По желание можете да добавяте малко тор 2 пъти годишно, за да подобрите цъфтежа.

IFrameIFrameIFrame

 

7. Бугенвилия

 

Бугенвилията е много класически избор, който едва ли ще липсва от повечето цветни, летни балкон. Тя произвежда много цветя в ярки, но и меки цветове. Цъфтежът ѝ започва през пролетта и продължава до началото на есента.

Това е едно от най-подходящите летни цветя, което цъфти през цялото лято и красиво декорира балконите и дворовете. Грижата за нея е проста материя. Необходимо е поливане 2-3 пъти седмично през лятото и 1-2 пъти седмично през останалата част от годината. През пролетта, когато започне цъфтежът, можете да поставяте малко тор в бугенвилията веднъж месечно, за да подобрите нейния цъфтеж.

 

8. Петуния

 

Петунията е лятно растение, което включва няколко разновидности. Има пълзящи петунии, които са подходящи за покриване на цветни лехи с разноцветни цветя. Други петунии са по-подходящи за саксии. Цъфтежът им започва през пролетта и продължава през цялото лято. Те спират да цъфтят, когато температурата падне през есента.

Те са цветя, които цъфтят през цялото лято и като такива обичат слънчевите места и могат да издържат на жегата. Те не се нуждаят от много често поливане, 1-2 пъти седмично са достатъчни, като внимавате да не намокрите цветята. Ако искате, можете да премахнете изсъхналите цветове, за да подобрите цъфтежа им.

 

9. Тученица (калдъръмче)

 

Тученицата е много малко декоративно растение, подходящо за саксии на балкона или в градината. Цъфти от началото на лятото до началото на есента, поради което е едно от най-популярните летни цветя. Цветята му могат да имат различни весели цветове, като червено, жълто и оранжево.

Тученицата е любимо растение за лятото, защото може да издържи доста без вода. През лятото се нуждаете от поливане 2-3 пъти седмично, докато през останалата част от годината по-малко. Наторяване веднъж месечно, от пролетта до лятото, помага цъфтежът му да продължи по-дълго. Предлагаме ви да го подсилите, за да се насладите на цветята му до есента.

 

10. Роза

 

Трудно е да срещнеш някой, който не обича рози. Тези цветя имат прекрасен външен вид и аромат, а венчелистчетата им са с кадифена текстура. Най-хубавото на розите е, че те цъфтят в много цветове или дори двуцветно, но и че имат много разновидности.

Те варират от джуджета рози до катерещи и всички те принадлежат към летните цветя, които обичаме. От какви грижи се нуждаят? Първоначално се нуждаете от слънчеви места и почва, обогатена с органична материя. През лятото се нуждаят от умерено поливане, 2-3 пъти седмично. И накрая, торенето два пъти годишно и резитбата в края на зимата са полезни.

 

Още 3 летни цветя, които цъфтят през цялото лято

 

Ако искате да знаете кои летни цветя в саксии цъфтят през цялото лято, вижте списъка по-долу:

 

1. Алисум

 

Наистина лятно цвете е алисумът. Има характерни малки цветя с голямо разнообразие от цветове. Цъфти от юни до октомври и не разбира много от жегата. Идеално растение за сандъчета и саксии, алисумът ще изпълни вашия балкон или градина с цветове.

 

2. Лизиантус (еустома)

 

Лизиантус или Еустома е стилно и нежно растение с впечатляващи цветя. Това е едно от характерните цветя, които цъфтят през цялото лято, което го прави едно от предпочитаните летни цветя в саксии! Розово, бяло или лилаво са някои от обичайните цветове, но специално място заемат видовете, които цъфтят в два цвята!

 

3. Астилбе

 

Въпреки че се нуждае от редовно поливане, астилбето е впечатляващо растение с многоцветни цветя, които цъфтят през лятото. Просто го засадете в сравнително сенчеста част на градината или балкона и ще имате разноцветни цветя през цялото лято. В горещите дни трябва да проверите дали има прясна почва и да я поливате редовно, ако видите, че е суха. Въпреки че е едно от най-деликатните летни цветя, които цъфтят през цялото лято, астилбето ще краси всеки ъгъл на вашия балкон!

Сподели: