Социални Мрежи
КОЛИЧКА 0
продукта
Количката е празна
Каталог
За дома

10 красиви декоративни растения за тъмна баня!

27 януари 2021
10 красиви декоративни растения за тъмна баня!

В тази статия сме събрали растения за тъмна баня, които ще обикнете. Всяко растение е уникално и може да се побере във всяка баня, малка или голяма. Открийте 10-те растения за тъмна баня, които предлагаме и намерете идеалното за вашата баня!

 

9 + 1 различни предложения за растения за вашата тъмна баня!

 

1. Калатея

 

Калатея е растение с прекрасна зеленина. Може да се постави като декоративно растение за тъмна баня и да ви даде уникален декор. Това растение процъфтява само на тъмни места, тъй като прякото му излагане на слънце е в състояние да го унищожи. Възползвайте се от това му качество и го поставете във вашата баня.

 

2. Драцена маргината

 

Драцена маргината е растение, което може да оцелее в помещения със или без светлина. Когато влиза в контакт със светлина, тя расте, расте и дава нови листа. Въпреки това, когато е на тъмно място, тя продължава да оцелява, но не расте. Следователно, остава избраният от вас размер.

 

Като растение, драцена маргината принадлежи към растенията, които не се нуждаят от много вода, за да оцелеят. Така че, нямате нужда от много поливане. Можете да го поливате само когато почвата му е суха, но внимавайте да не прекалявате, тъй като има риск корените да изгният.

 

3. Сансевиера (индийски меч)

 

Сансевиерата е растение, което оцелява както на тъмни, така и на светли места. Тя не изисква почти никакви грижи и в тъмната ви баня ще остане със същия размер, поради липса на светлина. Просто я поливайте веднъж месечно, за да я поддържате жива. Тези характеристики правят сансевиерата един от най-добрите варианти за растения за тъмна баня.

 

Сансевиерата принадлежи към категорията на стайните растения, които пречистват атмосферата. От биологична гледна точка това растение има способността да филтрира и пречиства въздуха в пространството, където се намира. Така тя създава чиста и здравословна среда в банята.

 

4. Аглаонема

 

Аглаонемата е растение, което подхожда на всеки дом. Може да се намери в различни цветове, като тъмнозелени, линейни или разпръснати комбинации от светло и тъмно зелено, бяло или розово и дори червено. Тя може да оцелее при слаба светлина, така че може да се класифицира като растение за тъмна баня. Трябва да знаете, че за да се грижите за нея, трябва да сменяте почвата 1 или 2 пъти годишно.

 

5. Спатифилум (лилия на мира)

 

Ако търсите цъфтящи растения за тъмна баня, тогава спатифилумът може напълно да отговори на вашите нужди. Спатифилумът е растение, което не се нуждае от често поливане или слънчева светлина, за да оцелее. Той абсорбира атмосферни замърсители и токсични вещества в пространството, предлагайки чиста среда в пространството, където се намира. Дръжте го далеч от радиатора или котлоните, тъй като те затрудняват съществуването му.

 

Необходимо е поливане веднъж седмично и можете да добавяте течен тор, за да поддържате жив цвета на листата му.

 

IFrameIFrameIFrame

 

6. Хлорофитум

 

Хлорофитумът, известен още като "паяк", е друг вид растение, което е идеално за банята. Той е подходящ и за тъмна баня, като пречиства атмосферата и не се нуждае от специално поливане, стига почвата да е свежа, особено през вегетационния период. Листата му могат да достигнат от 20 до 40 см. В случай, че се сблъскате с липса на място в банята, хлорофитумът може да бъде поставен във висяща саксия.

 

7. Замиокулкас (дърво на желанията)

 

Замиокулкас е растение, което има няколко предимства. Има ниско търсене на светлина и вода. Издържа на суша, така че ако забравите да го полеете, нищо няма да се случи и е доста устойчив на условия на закрито. Листата на растението имат естествен блясък и растежът му е доста бавен. Следователно, той ще запази размера си.

 

Тъй като водата се задържа в корените му, той не се нуждае от често поливане. Достатъчно е да го поливате веднъж на всеки 2 или 3 месеца.

 

8. Папрат

 

Има много видове, наречени папрати, които принадлежат към споровите растения. Те са растения, които виреят на полусенчести места и се нуждаят от редовно поливане, особено през лятото. Трябва да премахнете изсъхналите листа, за да поддържате растението в добро състояние. Въпреки всичко, това е много красиво растение, което може да се побере във всички бани и да ги направи уникални.

 

9. Неорегелия

 

Неорегелията е тропическо растение, което може и наистина расте доста добре на изкуствена светлина. Освен това е растение, което обича да е на влажни места. Тези характеристики го правят идеален избор за тъмни бани. Когато го поливате, не забравяйте да пръскате и листата му, така че да вирее по-добре.

 

10. Бамбук

 

Бамбукът е вариант за растения за баня, които често се използват. Той може да издържа и да расте при условия на слаба осветеност и предлага уникален декор във вашата баня. Също така, според фън шуй, бамбукът е най-доброто решение за дома, тъй като предлага късмет, здраве, богатство, изобилие, любов и просперитет. Нуждае се само от вода в саксията си, за да вирее.

 

Надяваме се, че сте се насладили на нашите предложения за растения за тъмни бани и сте намерили това, което търсите. 

Сподели: