Социални Мрежи
Каталог
За дома

10 съвета за грим, с които ще изглеждате по-слаби

3 юли 2020
10 съвета за грим, с които ще изглеждате по-слаби

Когато става въпрос за изсветляване и контуриране на лицето, има фина (бронзова) линия между подчертаването на най-добрите ви характеристики и рисуването на напълно ново лице. Ето как да подчертаете скулите си, да изтъните фино носа си и дискретно да изваете лицето си.

 

Топ 10 съвета, с чиято помощ ще изглеждате по-слаба

 

1. Погледнете контурирането по друг начин

 

Контуриране от старата школа - техниката на използване на засенчване, за да подобрите и подчертаете чертите на лицето - означава слоеве върху слоеве (върху слоеве) от тъмен, интензивен грим и всичко останало, което бихте сложили, ако участвате в The Rocky Horror Picture Show.

 

Изтрийте тези мисли от ума си (ако можете). Версията на 21-ви век означава да подчертавате скулите си, да изтънявате лицето си и да заблуждавате окото по правдоподобен начин. Просто казано: „Това не означава да издълбаете линия на бузите си“, казва гримьорката Ashleigh Ciucci.

 

2. Използвайте правилните продукти

 

Нужни са ви само два продукта: матов крем или пудра и хайлайтър. „Харесва ми да начертавам контура с крем, защото можеш да го нанесеш с пръсти и той има естествен завършек, който не прилича на грим“, казва Ciucci. Или ако пудрата ви подхожда най-добре, изберете полупрозрачна текстура, която "придава по-меки очертания", споделя още тя.

 

Въпреки че текстурата, която използвате е ваш избор, уверете се, че сте последователни. Това означава, че използвате всички продукти под формата на крем или пудра - от основа до руж. Слоевете с различни текстури могат да ви накарат да изглеждате "консервирани" и не се смесват добре.

 

3. Помислете за цвета на кожата си

 

Всичко, което изпъква твърде много на кожата ви, ще изглежда чуждо. "Ако сте със светъл цвят, използвайте крем или пудра, която е с по-тъмен тон от кожата ви", казва Ciucci. С тази мисъл тя има предвид формули със сивкави нюанси, както и всичко твърде червено или оранжево като повечето бронзанти.

 

4. Внимавайте с блясъка

 

Хайлайтърът трябва да е "почти като цвета на кожата ви, с една идея блясък", казва гримьорката Polly Osmond. Избягвайте всичко с очевиден блясък, което може да изглежда залепяващо или просто неестествено. (Виждали ли сте някога нещо блестящо в природата?) Ciucci предпочита да работи с хайлайтър с течни формули.

 

„Тези формули имитират текстурата на кожата и изглеждат по-правдоподобни“, казва тя. Ако имате светъл тен, перлен нюанс е подходящ, но ако имате среден и по-тъмен тен, имате нужда от по-топъл златист хайлайтър.

 

5. Изберете правилните инструменти

 

Използвате ли кремове? Използвайте пръстите си. Те затоплят грима, така че той се топи и се слива по-невидимо с кожата ви.

 

Ако работите с пудра, Ciuicci препоръчва употребата на четка с естествен косъм. „Изберете такава, която е обикновена и не е твърде дебела. Така вероятността да прекалите е много по-малка. Четка с форма на ветрило ви позволява да контролирате нанасянето на грима“, казва тя.

 

6. Изберете правилния нюанс сенки

 

Искате ли скули на момента? Надуйте бузите си („Това е най-добрият начин да намерите зоните, които са изглеждат празни“, казва гримьорът Troy Surratt.)

 

След това, като работите в дълбочина, от върха към празнината, захващайте по дължина и малко под подпухналата зона, спирайки няколко сантиметра над ъгъла на устата си.

 

Смесете добре с пръсти или с тампон.

 

За да коригирате носа си, смесете с малка четка за сенка две линии от засенчващ крем или пудра от края на веждите до страните на носа.

 

7. Дайте светлина на стратегическите точки

 

Подчертаването е особено важно при оформянето на лицето, защото то връща светлината към лицето ви, казва Ciuicci. Но още веднъж, не трябва да прекалявате.

 

„Повечето жени поставят прекалено много хайлайтър и изглежда фалшиво“, казва гримьорката Mally Roncal.

 

Нейната техника: „Покривам леко показалеца, средния и безименния пръст с хайлайтер и след това ги разтривам със същите пръсти на другата ръка“, казва тя. „Прекарайте пръсти нагоре и надолу върху скулите си и след това разтъркайте всичко останало върху костите на веждите, средата на брадичката и само докоснете върха на носа ви“, казва тя.

 

8. Научете формата на лицето си

 

Правилата за потъмняване и изсветляване в грима не са за всеки - важно е да вземете предвид и формата на лицето си.

 

Ако имате кръгло лице, нанасянето на контура под скулите може да го направи по-малко.

 

Но ако имате тясно лице, това може да го накара да изглежда още по-продълговато. Вместо това "затъмнете по дължина челото и малко брадичката", казва Ciuicci. Тази техника омекотява ъгловите характеристики и създава по-заоблен ефект.

 

9. Смесвайте, смесвайте, смесвайте

 

„Смесването на продукти е най-важното“, казва Ciuicci. Дори и да прекалите, смесвайки с гъба може да го поправите. Ако сте използвали пудра, нанесете с гъста гъба от естествени влакна върху крайния резултат с леки кръгови движения. „Важно е да държите четката си много внимателно. Дръжте я до ръба на дръжката за по-гладко и невидимо покритие“, споделя още тя.

 

10. Не забравяйте (правилния) руж

 

„Добавянето на светъл руж ще ви даде онези ретро ивици“, казва Surratt. Но ако оставите бузите си без цвят, това може да има безизразен ефект, като зомби. „Избирайте кремаво меко прасковено или розово, ако имате светъл тен и бледо виолетово при по-тъмна кожа“, казва Ciuicci. Смесете кремообразна формула върху бузите си за естествен (но не като фалшива кукла) руж.

Сподели: