Социални Мрежи
Каталог
За дома

5 диетични храни, които ви карат да наддавате на тегло

16 април 2021
5 диетични храни, които ви карат да наддавате на тегло

На пазара има много диетични храни за насърчаване на отслабването. Хората винаги опитват нови диети за отслабване. Има много трикове, съвети и рецепти, които трябва да ви помогнат да отслабнете или да поддържате теглото си. Но те не винаги работят. Причината е, че диетичните храни, които използват, водят до наддаване на тегло.

 

По принцип храните, които винаги трябва да избягвате, са бисквитки, сладкиши, мазнини и шоколади. Хората, които консумират изброените храни ежедневно, обикновено стават жертва на затлъстяване. Има обаче и други храни, които се считат за здравословни, но всъщност увеличават теглото ви.

 

В тази статия ще споделим с вас списък на 5 диетични храни, които ви карат да наддавате на тегло, без да го знаете.

 

Здравословни диети за отслабване

 

Когато става въпрос за отслабване, първото нещо, което трябва да направите, е да спрете да консумирате мазнини, сладкиши и безалкохолни напитки. Вместо това включете в диетата си здравословни храни.

 

Въпреки това много от храните, които смятаме за здравословни, всъщност не са, тъй като вредите, които причиняват, са подобни на тези от брашното или захарта.

 

Готвачът и специалист по хранене Амелия Уинслоу ни разказва за някои храни, които се считат за съюзници в отслабването, но всъщност са точно обратното. Всички диетични храни причиняват наддаване на тегло.

 

5 диетични храни, които ви карат да качвате килограми

 

1. Диетични напитки

 

Изследователите смятат, че когато ядем или пием нещо сладко, тялото ни очаква калории. Когато обаче напитките не съдържат калории, тялото реагира чрез забавяне на метаболизма, което от своя страна понижава нивата на инсулин и ни кара да наддаваме на тегло.

 

Какво да пием тогава?

 

Най-препоръчителна е водата. Освен това можете да опитате студен чай без захар, вода с лимон или запарки.

 

2. Диетични храни с "ниско съдържание на мазнини"

 

Когато хората купуват продукти с ниско съдържание на мазнини, те обикновено консумират 30% повече от тази храна. Така че в крайна сметка това не им помага, защото те ядат повече, отколкото трябва.

 

Ето защо е важно да се грижите за порциите си със здравословни храни и да стоите далеч от храните с ниско съдържание на мазнини. Най-важни са контрола и размерът на порциите.

 

3. Плодови кисели млека

 

Много хора смятат, че киселото мляко помага на храносмилането, защото съдържа полезни бактерии. Въпреки че това е вярно, най-добрият избор винаги е натуралното кисело мляко.

 

В плодовите кисели млека има повече захар и високо съдържание на фруктоза. По-добра алтернатива е да добавите пресни плодове към киселото си мляко.

 

 

4. Пакетирани плодове

 

Когато компаниите пакетират плодове, те знаят, че този плод няма да се държи дълго на рафта. Ето защо те често добавят сироп с високо съдържание на фруктоза в плодовете, за да им придадат аромат и да ги запазят.

 

Пресните, сезонни плодове винаги са най-добрият избор.

 

5. Изотонични напитки

 

Тези напитки се пият от най-изтъкнатите спортисти и хората са склонни да мислят, че са здрави. Все пак пиете само вода и захар, което означава, че консумирате калории.

 

Тези напитки са добри само за тези, които спортуват, защото попълват захарта, която са загубили по време на тренировка. Но когато човек не тренира, тогава това не е добър избор.

 

Изброените до тук са ясни примери за диетични храни, които причиняват наддаване на тегло. За да постигнете целта си, ще ви дадем няколко основни съвета за това какво да имате предвид при започване на диета за отслабване.

 

Съвети относно диетите за отслабване

 

Няма "разтворители на мазнини". Всички продукти, храни и добавки се предлагат само за придружаване на нискокалорична диета. Това означава, че те носят резултати, ако сте планирали и персонализирали добре диетата си.

 

Кажете „да“ на въглехидратите. Въглехидратите са от съществено значение за организма, дори когато сте на диета. По-добре е обаче да изберете пълнозърнести храни, които ще ви дадат повече фибри и хранителни вещества.

 

Мазнина? Да, но се уверете, че е високо качество. Мазнините са от съществено значение за нашата поддръжка. Затова трябва да се опитате да използвате зехтин за дресинг в салатите си, но и за приготвяне на ястия. Диетата не означава, че трябва да ядете нездравословна храна. В допълнение, тези мазнини ви осигуряват омега-3 и омега-6 мастни киселини, както и витамини А, D и Е.

 

Вечерята не ви е враг. Подобно на закуската, трябва да завършите деня си с хранене. Вечерята е важна, защото по време на сън тялото ви ще прекара поне осем часа, без да получава никаква храна. През това време ще е необходима достатъчно енергия, за да може тялото да продължи да функционира.

 

Заключение

 

Не забравяйте, че не само малкото калории са важни, но и да изгаряте калориите, които ядете. Това обаче не означава, че трябва да ходите на фитнес или да станете професионален спортист. Започнете да се движите, използвайте стълбите вместо анстьора, практикувайте пешеходен туризъм или ходене по плажа.

 

Ясно е, че седейки на дивана няма да можете да отслабнете. Нашето тяло е проектирано да се движи и с тренировки ще можете да хапнете малко повече по време на диетата.

Сподели: