Социални Мрежи
КОЛИЧКА 0
продукта
Количката е празна
Каталог
За дома

5 огради за балкон, които ще обикнете

12 май 2022
5 огради за балкон, които ще обикнете

Тръстиката за балконни парапети предлага оградата, която търсите, но в същото време не влошава стила и красотата на пространството, за разлика от други варианти.

 

Какви са вариантите за декориране на балкон с тръстика?

 

Тръстиката за балкон е естествен материал, който може да бъде направен от бамбукови тръстики, ако искате да придадете тропически нотки на декора на балкона чрез тръстика. Нека да видим защо трябва да я изберете за вашето пространство, както и някои идеи, които ще ви вдъхновят да я изберете.

 

Всички тръстики са идеални за ограждане на вашия балкон, но също така и за да пазят любопитни очи далеч. Но знаехте ли, че има различни видове тръстика? Например, има обикновена тръстика, която е тънка, бамбук, който има по-голям диаметър, калуна, която се състои от по-плътна плетка, борова кора, която е по-тъмна и по-плътна и ракита, която също е с по-тъмен нюанс, но е по-тънка от боровата кора.

 

Всеки вид предлага различна степен на засенчване и дълготрайност, така че ще трябва да помислите за това, което трябва на вашия балкон, за да се подготвите, преди да го купите. Например, на по-сенчести балкони можете да поставите ракита или фин прът, които нямат толкова плътна плетка, но предлагат значително засенчване през обедните часове.

 

5 идеи за декориране на балкон с тръстика

 

Представяме ви най-добрите идеи с тръстика за парапети на балкони. Изберете типа и начина, който най-добре подхожда на вас и вашето пространство и трансформирайте балкона си!

 

1. Естествен бамбук в саксия

 

Вместо балконска тръстика на руло, можете да създадете естествена ограда и сянка за вашия балкон, като поставите паралелно или вертикално в него много издължени саксии с бамбук. По този начин автоматично се създава хладен и зелен балкон с естествен бамбук. Не забравяйте, че според Фън Шуй бамбукът е проводник на положителна енергия!

 

2. Ограда от фина тръстика

 

Много добър избор за декориране на балкон с тръстика, е фината тръстика, който пасва като ръкавица на балкони, които се нуждаят от слънчева светлина, но също така искат да покрият парапетите си. С тази опция вие осигурявате свеж въздух на пространството, без да блокирате светлината, но спирате любопитните погледи на съседите към вашия дом.

 

Също така тя е идеална, ако нямате нужда от засенчване, но искате да промените стила на балкона си или да предпазите домашните си любимци, тъй като това е много икономичен избор.

 

3. Ограда от бамбук

 

По-"силно" предложение по отношение на трайността и засенчването е бамбуковото руло. Можете да избирате между много различни диаметри в зависимост от сянката, която искате да придадете на балконското си пространство. Освен това осигурява дълготрайност и защитава домашните любимци, а е и по-„стилна“ тръстика за парапети на балкони. Но също така е и по-скъп вариант за ограждане на балкони.

 

4. Ограда от борова кора

 

Боровата кора е друг траен и стилен избор, който коренно ще промени атмосферата на мястото. Тя е оригинален избор поради цвета в тона на тъмно дърво и може да бъде удобно интегриран във вашия летен декор, което прави разликата.

 

5. Тръстикова завеса

 

И накрая, друга специална опция в тръстиката за балконски парапети е т.нар. тръстикова "завеса". Тя е по-гъвкава и може да бъде окачена от тавана на балкона и да стигне до парапетите. По този начин тя осигурява максимално уединение, особено в местата, където вашия балкон се съединява с този на съседа. Въпреки това, тя не е толкова издръжлива и ако не е закачена правилно, вашият малък приятел може лесно да мине под нея.

 

Надяваме се, че сме ви били полезни и сме ви вдъхновили да преобразите балкона си с балконска тръстика, която да отговаря на вашите вкусове. Ако искате да замените радикално парапетите на балкона си или да монтирате по-здрава ограда, е добре първо да се консултирате със специалисти, които може да откриете и в специализираните магазини за строителни материали и обзавеждане.

Сподели: