Социални Мрежи
КОЛИЧКА 0
продукта
Количката е празна
Каталог
За дома
  • Начало /
  • Новини /
  • 5-те най-добри сутрешни навици, които трябва да следвате всеки ден

5-те най-добри сутрешни навици, които трябва да следвате всеки ден

20 април 2023
5-те най-добри сутрешни навици, които трябва да следвате всеки ден

Сутрешните навици са по-важни, отколкото си мислите. Те задават темпото и задават спецификациите, според които остатъка от деня ви ще се търкаля. Ето защо е важно да обърнете внимание на това, което правите в началото на деня.

 

Когато се събудите, трябва да активирате тялото си, така че да може да изпълни всичко, което сте планирали през деня. Може да си мислите, че денят ви започва с първата глътка кафе, но всъщност той започва още когато сте в леглото.

 

Да, първият навик сутрин, който ще ви даде сила и енергия за деня, е в леглото. Когато се разтягате, преди да станете, това е все едно да кажете на тялото си, че трябва да се активира. Това разтягане също освобождава мускулното напрежение и намалява неприятното усещане за възможно изтръпване.

 

Нека да разгледаме петте най-добри сутрешни навици, които ще ви помогнат да си почивате добре деня. Ще откриете, че те са както освежаващи, така и полезни за вашето здраве.

 

Топ 5 полезни сутрешни навици

 

1. Масаж на ушите

 

Ушите ви съдържат голям брой нервни окончания, които се свързват с останалата част от тялото. Ето защо масажът на ушите е един от най-добрите сутрешни навици.

 

Един прост масаж в тази зона, когато се събудите, може да помогне на тялото ви да се подготви за дейностите през деня. Ако го направите достатъчно бързо, това ще ускори кръвообращението и ще ви помогне да се събудите.

 

2. Чаша вода с лимон

 

Един от сутрешните навици, който ви дава енергия, е хидратацията. Сънят ви принуждава да прекарате няколко часа без да пиете течности, така че тялото ви трябва да се хидратира, за да започне да работи отново.

 

Един от начините да направите това тази сутрин е да замените установената чаша за кафе с чаша топла лимонова вода. Това ще подобри функцията на храносмилателната ви система. Освен това помага на черния дроб и червата ви да изграждат добра чревна флора.

 

Друго предимство на топлата вода и лимона е, че тази комбинация елиминира токсините и укрепва имунната ви система, което наистина подобрява вашето здраве.

 

Всичко, което трябва да направите, е да изстискате половин или четвърт лимон и да го комбинирате с топла вода. Пийте го 20 до 30 минути преди закуска, всеки ден.

 

IFrameIFrameIFrame

 

3. Почистете езика си

 

Всички научихме от най-ранна възраст колко е важно да мием зъбите два до три пъти на ден, за да поддържаме добро здраве на устната кухина. Това е още една част от сутрешните навици, които поставят добра основа за вашия ден.

 

Когато миете зъбите сутрин обаче е важно да забравяте езика.

 

Защо?

 

Този орган натрупва много бактерии през нощта, които могат да причинят неприятни миризми. В допълнение към зъбната плака, тя може да доведе до зъбен кариес и различни заболявания на венците.

 

4. Супена лъжица мед

 

Медът има много полезни свойства. Едно от тях е, че помага за стимулиране на паметта ви, благодарение на витамините и минералите, които съдържа. Вероятно вече знаете, че медът е чудесен за облекчаване на симптомите на настинка, кашлица или дори алергии.

 

За да подобрите паметта си, няма нищо по-хубаво от това да консумирате супена лъжица мед всеки ден. Опитайте се да направите това 10-15 минути преди закуска.

 

Също така е важно да изберете пресен и органичен мед. Ако не харесвате много сладкия вкус, можете да го смесите с малко гореща вода или мляко. Резултатът ще бъде същият. В крайна сметка много хора избират да подсладят първата си чаша кафе със супена лъжица мед.

 

5. Промивка на устата с кислородна вода

 

В допълнение към миенето на зъбите и езика, друг добър навик за вашето орално здраве е да изплакнете устата си с разтвор с кислородна вода.

 

Просто добавете пет до седем капки в чаша вода и всяка сутрин изплаквайте устата си, за да помогнете на зъбите да станат по-бели. Това също ще премахне лошия дъх и ще предотврати някои заболявания на венците.

Сподели: