Социални Мрежи
Каталог
За дома

7 невероятни ползи от бирата. Знаете ли ги?

9 декември 2022
7 невероятни ползи от бирата. Знаете ли ги?

Знаете ли за невероятните ползи от бирата? На първо място е добра идея да се отбележи, че прекомерната консумация на алкохол не е добре за организма.

 

Но една или две напитки седмично могат да ви бъдат полезни. Без съмнение сте чували, че чаша вино с вашата вечеря може да бъде полезно за здравето на сърцето.

 

Но какво да кажем за бирата? В днешната статия искаме да поговорим с вас за някои от невероятните ползи от бирата.

 

От какво се прави бирата?

 

Вярно е, че алкохолните напитки не са толкова здравословни като натурален сок или вода, но имат някои добри характеристики.

 

В този случай бирата има ниско алкохолно съдържание, но когато се пие в големи количества на партита или социални събирания, тя придобива лоша репутация. Но бирата не е враг. Дори може да бъде част от балансирана диета!

 

Сред съставките ѝ намираме следното:

 

Хмел

 

Намираме го само в бирата и има горчив вкус, който подсилва апетита.

 

Малц

 

Малцът осигурява въглехидрати, минерали, витамини и мастни киселини.

 

Вода

 

Водата е основна съставка в процеса на варене. В бирата има повече вода от всичко друго.

 

Бирата има малко калории и може да отговори на някои от дневните ви нужди от калий и фосфор.

 

Безалкохолните бири съдържат добра доза витамини от В-комплекс. Те се препоръчват за спортисти, бременни и кърмещи жени и за хора, които не искат или не трябва да пият алкохолни напитки.

 

Невероятните ползи от бирата

 

Ако го пиете умерено, бирата не вреди на вашето здраве - напротив! Обърнете внимание на многобройните ползи от консумацията на тази богата напитка:

 

 

Тя е питателна

 

Тъй като се прави с растения и зърнени култури (като ечемик, хмел и пшеница), бирата е пълна с хранителни вещества като калций, цинк, калий и фосфор.

 

Освен това съдържа добро количество разтворими фибри, което предотвратява запека, като същевременно подобрява храносмилането ви.

 

Предотвратява заболявания

 

Според проучване, проведено в Китай, бирата може да предотврати заболявания, причинени от дегенерация на невроните в мозъка (като болестта на Алцхаймер и болестта на Паркинсон).

 

В това проучване било установено, че оксидативният стрес в клетките (който причинява този вид дегенеративно заболяване) се намалява благодарение на хмела на бирата, стига бирата да се консумира умерено.

 

Освен това бирата би могла да намали шансовете да се разболеете от от остеопороза, тъй като съдържа силиций. Този минерал помага на костите да растат и да поддържат сила.

 

Билковите съставки в бирата могат да помогнат за предотвратяване на определени видове рак, диабет и менопауза.

 

Полезна е за бъбреците

 

Вашето бъбречно здраве може да се подобри, ако пиете бира. Да, прочетохте правилно. Консумацията на бира в умерена степен предотвратява образуването на камъни в бъбреците, тъй като бирата съдържа много вода.

 

Благодарение на диуретичните си свойства, бирата насърчава елиминирането на токсините, които се натрупват в тялото ви чрез урината.

 

В допълнение, това означава, че бирата спира загубата на калций от костите ви към други части на тялото. По този начин предотвратява образуването на камъни.

 

Подобрява сърдечната дейност

 

Бирата от време на време помага да защитите сърцето си (както и когато пиете чаша червено вино с вашата вечеря).

 

Пиенето на бира намалява риска от сърдечно-съдови проблеми като инсулт, инфаркт или атеросклероза.

 

 

Намалява нивата на "лошия" холестерол

 

Когато пиете бира, помагате на кръвта да се отърве от липидите, които се натрупват в стените на артериите ви. Това не само помага за понижаване на LDL, или "лошия" холестерол, но също така увеличава HDL, "добрия" холестерол. 

 

Само две чаши седмично са достатъчни.

 

Засилва женската имунна система

 

Консумацията на бира в умерено състояние може да подобри реакциите на имунната система при жените (обаче, може да се случи и обратното, ако бирата се консумира в големи количества).

 

Рискът от инфекциозни заболявания е намален, тъй като имунната система е по-способна да предотврати заразяването на организма с тях.

 

Опитайте да пиете бира през зимата - ще откриете, че е по-малко вероятно да получите грип, настинка или болки в гърлото.

 

Удължава живота

 

Не казваме, че самото пиене на бира ще ви осигури живот до 100 години, но бирата ще увеличи продължителността на живота ви. Това е така, защото съдържа хиляди съставки с антиоксидантни свойства.

 

 

Това означава, че когато пиете бира, защитавате тялото си от увреждане и стареене на клетките. В резултат на това ще живеете по-дълго и ще се радвате на по-добър живот.

 

И това не са единствените предимства, поради които бирата се откроява.

 

Например, вие също трябва да сте наясно, че бирата е чудесен начин за лечение на безсъние, предотвратяване на кръвни съсиреци, подобряване на паметта и може да направи кожата да изглежда по-красива и младежка.

 

Сега, когато знаете всичко това, пийте от време на време половин литър бира, без да се чувствате виновни.

Сподели: