Социални Мрежи
КОЛИЧКА 0
продукта
Количката е празна
Каталог
За дома

9 уникални идеи за декорация на балкона

2 февруари 2021
9 уникални идеи за декорация на балкона

Независимо дали е малък или голям, балконът на вашия дом може да се превърне във вашия върховен летен рай! Той допълва дома ви и е елемент, който може да ви отведе на пътешествие, ако му позволите. С правилния стил той може да ви даде безброй причини да го посещавате и да прекарвате време в прегръдките му. Ако трудно избирате декорация за балкон, значи сте на правилното място, за да се вдъхновите и да започнете да създавате!

 

Направете балкона си лятно убежище! Отдайте се на неговата магия за незабравими сутрини със слънце и мечтани вечери. Използвайте малки, но решителни намеси за неговия образ и вашето настроение. Консултирахме се за вас с опитни декоратори, но и с въображението ни. И така, представяме ви 9 идеи за постигане на перфектната балконска украса! Вдъхновете се и обновете пространството си, интелигентно и лесно.

 

1. С растения и цветя

 

Като дете на цветята и зеленината, балконската  украса не може да съществува без следа от саксии и почва! Цветовете и видовете, които можете да откриете там, са безброй. Изберете тези, които най-много ви харесват и е възможно да ги обичате повече, за да не пренебрегвате да се грижите за тях. Ако принадлежите на тези, които просто забравят да поливат нещо зелено, можете да украсите терасата си с малки кактуси. Зеленото ще й даде нотка на свежест и ще я поднови веднага. Ако балконът ви няма много пространство, винаги можете да използвате стената, за да окачите цветята си. Изберете подходящо катерещо растение. Бугенвилията е наш фаворит и е в състояние да му придаде цвят и чар!

 

2. С фенери

 

Фенерите са последна мода в декорацията за балкони. Светлината има силата да създаде идеалните условия за спокойствие и абсолютен релакс. Разбира се, тяхната функция е не само естетическа, но и практична. Фенерите на вашия балкон ще ви помогнат освен атмосфера, да имате и светлина! По-специално толкова светлина, колкото е необходимо да видите пред себе си, без да хабите електричество. Можете да намерите хиляди, от които да избирате подходящите размери, форми и цветове! Фенерите, които ще красят вашия балкон, ще го направят пространството да изглежда абсолютно романтично и готов да посрещне с обич всеки посетител. Колкото повече фенери, толкова по-вълшебен е крайният резултат!

 

3. С лампички

 

За балконската украса не може да липсват лампичките! Ако искате да сте спокойни и да не мислите за свещите, които ще угаснат във фенерите, тогава можете да поставите лампички. Украсете парапетите на верандата си около или под ъгъл! Дайте й толкова светлина, колкото е нужна. Лампичките имат същата способност като фенерите да очароват всеки, който ги види, но и да увеличат романтиката! Ако все пак искате да създадете още по-интензивен ефект за вашия балкон, можете да ги изберете цветната им версия. Така просто и умно ще можете да създадете атмосфера, която сякаш е излязла от приказките!

 

4. Със специални мебели

 

Изборът на мебели зависи както от вашия стил, така и от пространството на вашия балкон. Желязна маса и два стола са достатъчни, за да придадете на балкона си парижки шик! Ако искате нещо в по-етно стил, можете да добавите дървени мебели към терасата си и да ги комбинирате с пуф. Ако нямате много място, поставете две палети. Те ще се превърнат в мини диван или пейка, като същевременно ще подобрите облика на вашия балкон. Палет и възглавница са достатъчни, за да ви отпуснат по време на часовете, в които си почивате, но и за да поберете всичко, което искате - от любимата книга до чашата с вино.

IFrameIFrameIFrame

 

5. С плат и възглавници

 

Време е да експериментирате с материи и възглавници! Осмелете се да украсите терасата си с каквато материя ви дойде на ум. Има много варианти, за да намерите този, който ви подхожда. Ако желаете, можете да приспособите план, който не използвате в дома си. Покрийте повърхностите, на които не искате да се виждат, или дивана с тематична покривка. Можете, разбира се, да я оставите да опира на пода! Вземете много възглавници сега! Вашият балкон автоматично ще стане по-сладък, по-топъл и уютен.

 

6. С люлка или хамак

 

Това е уникален избор в декорацията на балкони. Люлка или хамак автоматично ще трансформират облика на вашата тераса. В същото време ще можете да ги използвате не само, за да се отпуснете и да си починете, но и да оставите всичко друго, за да сте в компания. Всичко, което трябва да направите, е да легнете и да се отдадете на магията на вашия балкон! Поканете приятели или любимия човек, да се отпуснете и да се насладите на луната и звездите заедно, когато има ясно небе.

 

7. С килимче

 

Кой каза, че килимите са само за зимата? Вашият балкон не се нуждае от лукс, за да се трансформира. Прости, но внимателни решения са достатъчни, за да подобрят външния си вид. Килимчето е това, което ще му придаде специална нотка на декорация! Ще можете да седнете на него с приятели и да гледате залеза или изгрева. Само не забравяйте да прибирате килимчето, когато не сте на балкона си, за да остане красиво и чисто.

 

8. С чадър

 

Ако балконът ви няма тента, ще харесате тази опция за балконска декорация. Чадърът за тераса е новото оръжие срещу слънцето и дъжда. По този начин той ще може да държи слънцето далеч от балкона и очите ви, когато нямате нужда от него. В същото време той може да защити както вас, така и вашите вещи от дъжда, така че нищо да не се намокри. Раиран, бежов, бял или син чадър ще придаде максимално лятно настроение на вашата тераса и ще подчертае красотата ѝ. Комбинирайте го за по-естетически резултат с възглавниците, саксиите или покривките, които имате на балкона си. Уверете се, че всички части от декорацията, която създавате, са в същия стил и се съчетават хармонично помежду си.

 

9. С тръстика и завеса

 

Ако искате да избегнете погледа на минувачите, тогава трябва да направите нещо по въпроса. Не смеете да излезете на балкона си, защото не изглеждате добре или не се чувствате комфортно? Защитете поверителността си с тръстика или завеса. Първият вариант е особено предпочитан и обичан! Това не само ще ви даде усещането за изолация, но и стил на вашия балкон. Завесата, от друга страна, може да предложи островен шик и прохлада на вашата веранда. Този, който търсите толкова много, през летните си нощи! Така че можете да я закрепите от тента до едната страна на балкона си и да я оставите да пада и да докосва пода. За да не се движи, сложете малко камъчета или големи фенери в долната част на плата!

 

Придайте на балкона си вида, който заслужава, но и това, за което мечтаете!

Сподели: