Социални Мрежи
Каталог
За дома

Храни, които могат да променят външния вид на лицето ви

27 август 2020
Храни, които могат да променят външния вид на лицето ви

Вярвате или не, има някои храни, които могат да променят външния вид на лицето ви.

 

 

Отбележете си ги, тъй като днес ще ви разкажем за тях и как те влияят на лицето ви.

 

1. Вино

 

Една от често срещаните характеристики на хората, които пият много вино, е, че имат много видими бръчки, както и петна по носа. Те също имат малки бръчки под очите и подути клепачи.

 

Сякаш това не е достатъчно, кожата ви се дехидратира и има тенденция да се зачервява. Вашите пори също се разширяват.

 

Всичко това се получава, защото виното съдържа големи количества захар, както и пестициди и сулфити. Ето защо алкохолните напитки предизвикват дехидратация.

 

По принцип това води до загуба на вода в тялото ви. Освен това принуждава черния ви дроб да се претоварва и това означава, че на следващия ден ще имате стомашни проблеми. По този начин кожата ви изглежда набръчкана, увехнала и с червени следи.

 

Освен това, ако консумирате прекалено големи количества алкохол в дългосрочен план, може да се окаже, че ще нарушите функцията на чревните си бактерии и ще си причините много заболявания.

 

За да започнете да коригирате проблема, е необходимо да спрете да консумирате всеки алкохолен продукт поне 3 седмици. По този начин ще оставите кожата да се рестартира.

 

2. Мляко

 

Хората, които пият прекомерно количество млечни продукти, имат сходни характеристики. В този случай лицето се характеризира с кръгове под очите и подути клепачи.

 

 

Черните точки и петна също се появяват в области като брадичката.

 

Млякото наистина може да повлияе на цвета на лицето ви, дори и да не притежавате лактоза. Това е така, защото като остареете, губите значително количество ензими, които помагат за усвояването на лактозата.

 

Въпреки че не е алергия, това причинява някои промени в тялото и лицето. Така че, ако видите, че лицето ви е подуто и кожата ви е бледа, опитайте се да стоите далеч от млечните продукти за няколко седмици.

 

По този начин ще можете да определите дали лицето ви се подобрява и дали симптомите изчезват. Тогава ще можете да се уверите, че това се дължи на прекомерната консумация на млечни продукти.

 

3. Захар

 

Има и много типично лице за хората, които ядат повече захар, отколкото трябва. Това включва много дълбоки бръчки по горната част на лицето, торбички под очите, тънка, бледа кожа и акне.

 

Захарта, освен че е хранително вещество, което трябва да консумирате разумно, защото може да ви накара да наддадете на тегло, принадлежи към храните, които могат да променят външния вид на лицето ви.

 

Това, което прави захарта, е да засили гликозилирането. По този начин тя влияе върху процеса, чрез който излишните глюкозни молекули се прикрепят към колагена, увреждайки го и правейки го по-малко еластичен.

 

Всичко това ускорява стареенето на кожата, спомагайки за образуването на бръчки и също променя тонуса на кожата.

 

Ако искате перфектна кожа, едно от най-добрите неща е да намалите приема на захар до минимум и да изберете алтернативни продукти.

 

4. Глутен

 

Прекомерната консумация на продукти, съдържащи глутен, не вреди само на тези, които страдат от целиакия.

 

Лицето на някой, който яде много глутен, се характеризира с черни петна по челото, бузите и брадичката, червени бузи и подуване. С други думи глутенът е една от храните, които могат да променят външния вид на лицето ви.

 

Ако забележите горните признаци, трябва да знаете, че те могат да покажат, че тялото ви не е в състояние да усвоява глутен.

 

Глутенът е вид протеин и се намира в храни като:

 

пшеница
ръжен
овес
ечемик

 

Той се намира и в напитки като:

 

бира
уиски
водка.

 

Ако подозирате, че имате непоносимост към глутен, можете да направите прост тест: трябва да се опитате да премахнете тези продукти от диетата си за 2 до 3 седмици. Спрете да ядете всички храни, съдържащи глутен, и вижте дали има промени в кожата ви.

 

Ако след две седмици симптомите не отшумят, може да се наложи да направите тест за непоносимост към храна, но не и за глутен.

 

Но за да поддържате здравословно тегло, най-добре е да спрете да ядете прости въглехидрати, като тези в тестените изделия, поне такива, направени с бяло брашно.

Сподели: