Социални Мрежи
Каталог
За дома

Лятна грижа за кожата на деца

19 ноември 2020
Лятна грижа за кожата на деца

Кожата на децата се нуждае от специални грижи през лятото? Когато говорим за лятна грижа за кожата за деца, отговорът е ясен: тя е много важна!

 

Дерматологът Анна Кодина отчита:

 

"Плътността на кожата и липидният състав на децата и бебетата не се различават много от тези на възрастните. Въпреки това, кожата при недоносени деца е значително по-тънка и има недоразвит роговичен слой."

 

По принцип това означава, че кожата на бебетата е по-тънка. Ето защо грижата за кожата при недоносени деца е изключително важна. Изборът на продукти за детска кожа също е важен, тъй като те трябва да са здрави.

 

Лятна грижа за кожата за деца

 

Необходимо е да бъдете внимателни, когато прилагате продукти с локална употреба върху детската кожа.

 

За бебета и деца Кодина също така заявява, че кожата им действа като защитна стена. Има обаче разлики в развитието на епидермиса и кожата, тъй като тя не е завършена по време на раждането. Кожата започва процес на съзряване и следродилна адаптация. Постепенно тя започва да прилича все повече на кожата на възрастните.

 

Така Ана Кодина заявява: „Необходимо е да бъдете особено внимателни, когато прилагате локални средства върху кожата на децата, тъй като има голяма разлика между телесната повърхност на деца и възрастни, което означава, че има по-голям риск от абсорбция през кожата“.

 

Ето защо е важно да използвате леки продукти, предназначени за деца и да ги прилагате внимателно.

 

 

Лятна грижа за кожата и опасения, свързани със слънцето

 

Трябва да се вземат предпазни мерки преди слънчеви бани.

 

Необходимо е първо да се предпазят децата от слънцето с подходящите дрехи (шапки и тениски, между другото), а след това с използването на защитни кремове (като слънцезащитен крем или спрей).

 

Трябва да запомните, че по време на детството и юношеството, ние получаваме повече от половината от количеството ултравиолетово лъчение, което получаваме през живота си, което може да причини рак на кожата.

 

Не искаме да ви плашим, а ви призоваваме да вземете всички необходими мерки, за да се насладите пълноценно на плуване в басейна или разходка по плажа, без да навредите на здравето си.

 

Ето защо е изключително важно децата да използват слънцезащитен преди слънчеви бани.

 

Нови проучвания

 

Разбирането на ролята на кожната микрофлора и нейната връзка с дерматологичните състояния може да бъде ключът към по-доброто лечение.

 

Според Biocodex Microflora Institute: „Кожата се състои от стотици видове живи микроорганизми… кожната микрофлора. "Този дисбаланс може да доведе до дерматологични заболявания."

 

Институтът съобщи също, че кожната микрофлора също играе защитна роля, действа като предпазна стена и като регулатор на имунната система. Така кожната микрофлора се развива постепенно и варира от човек на човек въз основа на различни фактори.

 

Дисбаланс в кожната микрофлора е свързан с дерматологични състояния като акне, псориазис и атопичен дерматит. Разбирането на участието на кожната микрофлора в механизмите, които причиняват специфични кожни състояния, може да доведе до по-добри лечения.

 

Прилагайте правилната лятна грижа за кожата

 

Детската кожа изисква специални грижи, още повече през лятото.

 

Въпреки че недоносените бебета са по-чувствителни, децата се нуждаят от специални грижи, докато кожата им се развие.

 

Защитата от слънце е важна, въпреки че кожата става все по-здрава и по-здрава през детството и юношеството.

 

Важно е да сте наясно с проучванията относно кожната микрофлора, които могат да хвърлят много светлина по въпроса.

 

И накрая, най-важното нещо, което трябва да имате предвид, когато става дума за лятна грижа за кожата за деца, е превенцията!

 

Знаете ли колко важна е лятната грижа за кожата за децата?

 

Уверете се, че детето ви следва рутинната грижа за кожата през лятото. По този начин ще можете да го защитите в това така любимо време от годината!

Сподели: