Социални Мрежи
КОЛИЧКА 0
продукта
Количката е празна
Каталог
За дома

Отглеждане на деца: Нови тенденции и съвети за родителите

2 юли 2020
Отглеждане на деца: Нови тенденции и съвети за родителите

Отглеждането на деца се нуждае от внимание, особено в днешно време. Как можем да им помогнем да имат балансирана личност? Какво се загуби през последните години в образованието на децата и как да продължим?

 

Децата трябва да се виждат и да не се чуват

 

 

Това беше възглед, който надделява през последните хиляда години. С изключение на миналия век, когато „тоягата“ значително отсъства от практиката за отглеждане на деца, през цялото предишно време тя е имала важно място в образованието на децата. В миналото се е смятало, че децата се раждат палави и „зли“ и затова трябва да бъдат бити, за да се прогонят тези „зли духове“! Тази философия е повредила емоционално много деца, както в миналото, така и днес.

 

Трябва ли да се върнем назад или да продължим напред?

 

През последните два века наблюдаваме децата с различно око. Преобладаващото мнение е, че децата се раждат добри, а възпитанието им с уважение, напътствия и любов ще ги направи отговорни и успешни възрастни. Това е ново мнение. То не се е появила отново в индустриализираното общество. Има ли успех обаче? Мненията и резултатите варират. От една страна имаме деца, които успяват в училище, започват бизнес и като цяло успяват в живота. От друга страна имаме деца, които убиват други хора.

 

 

Днешните деца изразяват по-добре своите чувства и мнения, говорейки с мъдрост и разбиране извън нашите очаквания. Децата също изразяват силен гняв и неуважение към своите родители и други хора.

 

Намираме се в критичен момент. Да се ​​върнем в миналото или да преминем към бъдещето с нови идеи. Ако измислим нови идеи, нови философии, трябва наистина да разберем потенциалното въздействие върху децата и отговорността, че трябва да им дадем най-доброто, на което сме способни. Как можем да имаме най-добрия резултат в отглеждането на децата днес?

 

Съвети за по-добро отглеждане на деца

 

Децата са "добри" по рождение

 

 

Днес виждаме в едно новородено доброта, съвършенство и пълна зависимост от нас. Ето как обичаме децата безусловно и отделяме негативното поведение от детето. Тоест всяко негативно поведение на детето е резултат от реакция на събития в околната среда или на биохимични отклонения в тяхната система. Когато децата се отклоняват, не забравяйте, че тяхната "добра" страна е временно променена и че са били обезкуражени. Те се нуждаят от смелост от вас, техните родители. Като родител помислете как вашето дете се справя добре. С поведението си му казвате „Обичам те и знам колко си добър, но това е неподходящо поведение. Нека ти покажа по-добър начин." Опитайте се да му покажете по-положителни и конструктивни начини, дори за изразяване на негативни емоции.

 

Отнасяйте се към децата и към себе си с уважение

 

Много родители уважават децата си, говорят с тях с уважение, слушат ги внимателно и разпознават техните идеи и чувства. Но ако направите това, без да се грижите за собствените си нужди, създавате впечатление на децата, че хората са тук, за да им служат и ще станат неуважителни към другите хора. Това е една от най-големите грешки, които родителите правят. За да подобрим това, ние като родители трябва да се грижим за собствените си нужди, определяйки твърди граници, пълни с любов към техните непрекъснати нужди. Чрез взаимно уважение ние и нашите деца ще се развиваме по-добре.

 

Отглеждайте децата с внимание

 

 

Отглеждането означава обучение и възпитание. Отглеждането също се влияе от различни фактори на околната среда. Може би затова днес виждаме различни резултати при еднакво добри условия за отглеждане. Децата днес са изложени от ранна възраст на насилие от медиите и са повлияни от реалността на новините на времето. Трябва да помислим сериозно за въздействието, което горното оказва върху децата, и да видим какво можем да направим. Може да се наложи да наблюдаваме и контролираме излагането на деца на такива стимули колкото е възможно повече. Но най-важното е: да наблюдавате, че самите деца превеждат нещата, които виждат и чуват, и да говорите с тях.

 

Предлагайте много любов и напътствия

 

Най-важната идея в новата тенденция за отглеждане на деца е да постигнем дълбокото си участие в живота на децата. За да постигнем това, трябва да ги водим стабилно в детството, с време, търпение и отдаденост на емоционалното си здраве. Не прекарвайте време с тях, само гледайки телевизия или играейки електронни игри. Ако в новините съобщят за нещо страшно, трябва да го обсъдите с тях и да им помогнете да го разберат и осмислят.

 

Заключение

 

 

Отглеждането на деца ще бъде по-добре, ако вярваме, че можем да станем родители, които искаме и за които мечтаем, като същевременно познаваме ограниченията и трудностите. Можем да вдъхновим децата си да израстват с увереност, ако предложим любов и напътствия, пълни със състрадание. За да успее новата тенденция за отглеждане на деца, трябва да отделим повече време за увеличаване на въздействието, което оказваме върху децата си. Отглеждането на дете е най-важното нещо, което можем да направим в живота си. Затова нека да го направим правилно!

Сподели: