Социални Мрежи
Каталог
За дома

Правилните плодове за плосък корем. Научете днес!

15 юни 2021
Правилните плодове за плосък корем. Научете днес!

Какви са плодовете за плосък корем? Всички искаме да имаме плосък корем - не само по здравословни, но и по естетически причини. Чувстваме се по-добре в дрехите, външността ни изглежда по-добре и преди всичко имаме здрав вид. Но как да постигнем тази цел? С малко усилия и ядене на подходящия плод за плосък корем. Ще ви покажем кои са те.

 

И така, кои са правилните плодове за плосък корем?

 

Първо, трябва да изясним едно нещо: не е възможно да имаме плосък корем 24 часа на ден. Поне, не всеки ден. Има само някои храни, които карат корема да набъбва малко и понякога храносмилателните процеси могат да причинят стомашно разстройство, но не се притеснявайте за това. Ако контролирате диетата си, можете да премахнете част мазнините в тази област.

 

Вече знаете, че трябва да пиете много вода, да намалите приема на мазнини, преработено брашно и сол, защото всичко това може да доведе не само до увеличаване на теглото, но и до задържане на течности. Но сега да преминем към плодовете. Как могат да помогнат?

 

По същество, защото те насърчават терморегулаторната активност в организма. Те изгарят мазнините, помагат за здравословни и редовни движения на червата и улесняват тялото да елиминира токсините. Има и плодове, които насърчават премахването на липидите. Някои плодове съдържат много здравословни фибри, които се борят с възпалението на стомаха и благодарение на техните флавоноиди могат да ни помогнат да изгаряме мазнините и да отслабнем. Така че наистина трябва да се доверяваме на плодовете, за да подобрим здравето си и да имаме по-плосък корем.

 

Можете да ядете плодове под формата на натурален сок или на парчета за закуска или дори като салата за обяд. Те осигуряват витамини и минерали и са естествени източници за подобряване на вашето ежедневно състояние.

 

Плодове за плосък корем

 

1. Ползите от зелената ябълка

 

Сортът Granny Smith е най-известният. Вероятно знаете, че учени от Вашингтонския университет са показали, че зелените ябълки имат страхотни разтворими свойства на мазнините. Те съдържат състав, който почиства червата, изгаря мазнините и токсините и насърчава растежа на "добрите" бактерии.

 

Според тяхното проучване зелените ябълки ни осигуряват витамини и полифеноли с много малко въглехидрати. Добра идея е да ги ядете два пъти на ден - перфектна храна по време на път, така че да имате плосък корем.

 

2. Банани за допълнителна енергия и плосък корем

 

Много хора вярват, че бананите имат много калории, но това не е вярно. Най-добре е да се яде банан всеки ден, особено сутрин или вечер. Те са богати на калий и балансират нивата на натрий в организма. Всички тези се борят със задържането на течности, като ви правят по-леки. Не се колебайте да похапнете един банан още днес!

 

3. Противовъзпалителното действие на папаята

 

Страстен фен ли сте за папаята или изобщо не я ядете? От сега нататък трябва да я включите в списъка на ежедневните си покупки. Папаята, освен че ни осигурява високи нива на витамин С, е плод с невероятни противовъзпалителни свойства. Той помага за прочистване на червата, премахва токсините, балансира тялото като цяло и подобрява храносмилането. Можете да я включите в обяда си със салата, тъй като се комбинира отлично с други плодове като ягоди и киви. Вкусна е и много помага да имате плосък корем. Вече няма да я пропускате, нали?

 

4. Боровинки

 

Може да не са едни от най-лесните плодове, които можете да намерите на пазара, затова ги консумирайте ежедневно. Но ако имате възможност да си купите пресни къпини, малини, боровинки или ягоди, вземете ги - вашето здраве ще ви благодари и коремът ви ще изчезне. Тайната се крие в тяхното защитно и лечебно действие върху храносмилателната и чревната система. Те се борят с инфекцията и възпалението, улесняват храносмилането и спомагат за здравата чревна флора. Те също имат лечебен ефект върху пикочния мехур и ни помагат да отслабнем, като ни детоксикират и прочистват отвътре.

 

5. Ползите от лимона

 

Вече знаете, че обичаме да говорим за това колко важни са лимоните за вас. Силно препоръчваме да консумирате лимонов сок на гладно, смесен с чаша вода. Това е обикновен тоник, който помага за детоксикацията на тялото, почистването на организма и премахването на токсините, изгарянето на мазнини, осигуряването на витамин С и укрепването на имунната система - това са прекрасните свойства, които никой не бива да пропуска.

 

6. Здравословен ананас

 

Той е много добър помощник за плосък корем. Ананасът съдържа високи нива на бромелайн. Знаете ли защо този ензим е добър? Той помага за усвояването на витамини, снабдявайки организма с големи количества неразтворими фибри, които помагат за елиминирането на токсините и прочистването на червата. Това е вкусен плод, който можете да ядете цели или да пиете като сок. Не се съпротивлявайте - все пак можете да ядете колкото искате и никога няма да наддадете тегло. Естествено чудо, от което всеки може да се възползва. Какво чакате още?

Сподели: