Социални Мрежи
Каталог
За дома

Трикове и терапии за крака, които парят

9 февруари 2023
Трикове и терапии за крака, които парят

Днес бихме искали да ви информираме за някои трикове и терапии за парене в краката. Те ще ви помогнат да се отървете от това неудобно усещане, което е често срещан симптом за нервни увреждания и заболявания.

 

Парещите крака често засягат хора с диабетна невропатия, въпреки че симптомите могат да бъдат резултат от недостиг на хранителни вещества, мускулно претоварване и инфекции.

 

Дискомфортът, който може да почувствате, е лек или тежък, в зависимост от причината. Изтръпване, скованост, подуване и други симптоми е много вероятно да се появят. Добрата новина е, че има няколко природни средства, които ще ви помогнат.

 

 

Нека разберем повече!

 

Трикове и терапии

 

Преди да започнете да изпробвате тези трикове и лечения за парене на краката, важно е да вземете предвид основната причина. Въпреки че природните лекарства ще успокоят симптомите, има моменти, когато е необходимо да се предприемат други мерки.

 

Например, ако усещането за парене в краката ви се дължи на инфекции или заболявания, които засягат c ви, трябва да се консултирате с лекар, особено ако имате диабет.

 

Ако обаче дискомфортът се дължи на мускулно претоварване или стрес или дори честа употреба на неподходящи обувки, тогава можете да опитате естествени алтернативи без никакви проблеми.

 

Да ги видим.

 

1. Английска сол (магнезиев сулфат)

 

Накисването на краката в разтвор със сол остава добро естествено средство за парене и болки в краката. Този тип разтвори са идеални за дискомфорта, причинен от проблеми с нервите, мускулите и кръвоносната система благодарение на успокояващите им свойства.

 

Инструкции

 

- Първо добавете половин чаша едра сол в леген с топла вода.
- След това накиснете краката си в разтвора за 15 до 20 минути. (Уверете се, че водата не е прекалено гореща).

 

2. Зехтин

 

Масажите със зехтин са в горната част на списъка с природни средства за парене на краката. Въпреки че е продукт с много приложения в готвенето, той също има много терапевтични приложения. Външната му употреба отпуска мускулите и се бори с подуването и изтръпването.

 

Инструкции

 

- Започнете с нагряване на няколко супени лъжици зехтин. Температурата му трябва да бъде поносима за кожата.
- След това го разтрийте в краката с нежен масаж. Правете процедурата 10 минути и след това оставете краката си да почиват.
- Ако искате, можете да повтаряте лечението всяка вечер преди лягане.

 

3. Мащерка

 

Мащерката съдържа вещество, известно като тимол, което намалява болките в ставите, изтръпването и възпалението. По този начин, както растението, така и етеричното масло могат да се използват като добавки за лечение на парещи крака. 

 

Мащерката има противовъзпалителен ефект, който успокоява паренето в краката, независимо дали е прясна или изсушена. 

 

Инструкции

 

- Добавете прясна мащерка в съд с вряла вода.
- След това го покрийте и оставете запарката да се охлади, докато достигне температура, поносима за кожата.
- Изсипете течността в леген с вода и накиснете краката си в нея за 20 минути.
- По желание смесете около 5 капки масло от мащерка със зехтин и масажирайте.

 

4. Ленено масло

 

Лененото масло е в списъка на лечебните масла благодарение на високата си концентрация на омега-3 мастни киселини и антиоксиданти. Локалното му приложение регулира дейността на нервната система. Освен това подобрява притока на кръв и намалява отока.

 

Инструкции

 

- Първо сложете супена лъжица ленено масло в дланите си.
- След това ги разтъркайте и масажирайте краката си в продължение на 10 минути, след което ги оставете да си почиват.

 

5. Топла и студена вода

 

Последната терапия за парене на краката е основна и икономична алтернатива за всички. Състои се от превключване между топла и студена вода. Това просто лечение помага за заздравяване на мускули, сухожилия и нерви след дейности с висока интензивност.

 

Инструкции

 

- Започнете с накисване на краката в топла вода, когато усетите как краката ви парят.
- След това изчакайте около 3 минути и поставете краката си в леген със студена вода.
- Повторете тази процедура 2 или 3 пъти или докато не почувствате облекчение в краката.

 

Използването на тези терапии за парене на краката обикновено е достатъчно, за да се отървете от дискомфорта. Въпреки това, трябва да потърсите медицинска помощ възможно най-скоро, ако симптомите продължават или се влошават, особено ако имате диабет.

 

Също така имайте предвид и други симптоми като открити рани, интензивно усещане за парене, досадно парене на горната част на стъпалото, чувствителност на пръстите и др.

Сподели: